HRM101 kan u ook ondersteunen met het (tijdelijk) detacheren of werven & selecteren van hrm-professionals. Wij doen dit voor de volgende profielen: hr-adviseurs, hr-officers en recruiters. Met HRM101 kiest u voor goed opgeleide en ervaren hrm-professionals met hbo werk- en/of denkniveau. Geïnteresseerd? Laten we een afspraak maken om te bespreken hoe dit er voor u uit kan zien.

Met HRM101 Professionals verzekert u zich van kwaliteit. Iedere (interim) professional die via HRM101 bij u aan de slag gaat, is getest op zijn/haar (cognitieve) capaciteiten, persoonlijkheid en vooral de match met de functie waarin zij of hij aan de slag gaat.

Wij kunnen voor u de werving & selectie verzorgen voor een nieuwe functionaris of we kunnen (tijdelijk) een HRM101 Professional bij u detacheren.

hr-adviseur

Gaat uw interne hr-adviseur met zwangerschapsverlof? Heeft de hr-adviseur besloten ergens anders te gaan werken? Is uw organisatie enorm gegroeid en heeft u een extra hr-adviseur nodig?

Dan is het (tijdelijk) inzetten van een hr-adviseur de oplossing!

De hr-adviseur kan de uitvoering van het personeelsbeleid borgen in de afwezigheid van of als aanvulling op uw interne hr-functionaris.

De hr-adviseur richt zich (tijdelijk) op de volledige hr-scope binnen uw organisatie, bijvoorbeeld: werving en selectie, in- en uitdiensttreding, verzuimcasuïstiek, ontslagcasuïstiek, toepassen cao/arbeidsvoorwaarden, loopbaanontwikkeling, functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Wij kunnen voor u de werving & selectie verzorgen voor uw eigen hr-adviseur of we kunnen (tijdelijk) iemand bij u detacheren.

Ben je HR Professional en geïnteresseerd in deze functie? Bekijk hier de vacature voor meer info en om te solliciteren.

hr-officer

Is uw interne hr-administrateur tijdelijk niet inzetbaar vanwege bijvoorbeeld ziekteverzuim of langdurig verlof? Heeft u behoefte aan extra ‘handjes’ bij de praktische uitvoering van het hr-beleid? Of heeft u besloten een hr-officer aan te nemen, maar krijgt u de vacature niet meteen ingevuld?

HRM101 biedt de oplossing met de (tijdelijke) inzet van een hr-officer!

De hr-officer kan (tijdelijk) ondersteunen bij het doorvoeren van mutaties t.b.v. de salarisadministratie, het opstellen van brieven naar werknemers, het afwikkelen van sollicitatieprocedures, het verwerken van de post, het bijhouden van de personeelsdossiers, het inplannen en verwerken van functionerings- en beoordelingsgesprekken, het up-to-date houden van de verzuimdossiers en -administratie.

Wij kunnen voor u de werving & selectie verzorgen voor uw eigen hr-officer of we kunnen (tijdelijk) iemand bij u detacheren.

Ben je HR Officer en geïnteresseerd in deze functie? Bekijk hier de vacature voor meer info en om te solliciteren.

recruiter

De arbeidsmarkt is krap en u heeft behoefte aan extra personeel. U heeft alles (heeft u Mecruit al geprobeerd?) al geprobeerd, maar komt tot de conclusie dat het (tijdelijk) inzetten van een interne recruiter de enige echte oplossing is? Ook die zijn momenteel moeilijk te vinden.

HRM101 biedt de oplossing met haar brede netwerk en bestand van (interim) recruiters!

De recruiter kan (tijdelijk) ondersteunen bij de arbeidsmarktbenadering in de breedste zin van het woord. Anno 2018 volstaat het plaatsen van een vacature op een job board niet meer. Om fundamenteel invulling te kunnen geven aan het recruitment proces binnen de organisatie is het nodig om het werkgeversmerk sterk neer te zetten, de daadwerkelijke personele behoefte in kaart te brengen, job marketing goed vorm te geven en een goede administratie te voeren.

Wij kunnen voor u de werving & selectie verzorgen voor uw eigen recruiter of we kunnen (tijdelijk) iemand bij u detacheren.

regelmatig een gratis en nuttige HRM tip in uw mailbox?

dot
aanmelden meer tips; voer hier uw e-mail adres in:

Afmelden? Klik hier