fbpx

Maak kennis met onze Werkstudent...

Gijs van Zon

Maak kennis met onze Werkstudent Dionne Derksen!

Wie ben je en waarom ben je begonnen als werkstudent bij HRM101?

Mijn naam is Dionne Derksen en ik werk sinds februari 2020 als werkstudent HRM Advies bij HRM101. Na het afronden van de Bachelor Personeelwetenschappen was ik op zoek naar een HRM bijbaan om praktijkervaring op te doen. HRM101 biedt een breed scala aan HRM diensten, daarom leek het mij een echte uitdaging om juist daar aan de slag te gaan. Ook om mijzelf zo breed mogelijk te kunnen oriënteren.

Wat zijn zoal je taken bij HRM101?

Ik heb een divers takenpakket. Zo houd ik me onder andere bezig met het ondersteunen van de Adviseurs HRM, bijvoorbeeld bij het opstellen van functieprofielen, het opstellen van vacatures en het schrijven van de HRM Tips. Momenteel ben ik bijvoorbeeld ook bezig met de koppeling en implementatie van een nieuw HRM systeem. Mijn werkzaamheden zijn heel divers met veel verantwoordelijkheid, maar wel met de juiste begeleiding van de (senior) adviseurs.

Hoe ervaar je het werken bij HRM101?

Het leuke aan het werken bij HRM101 is dat je als werkstudent de verschillende HR facetten daadwerkelijk leert kennen, en dat dit op een geheel andere manier gebeurt dan hoe het in de schoolboeken beschreven staat. Daarnaast heb ik gemerkt hoe behulpzaam de collega’s zijn en ze je daadwerkelijk naar een hoger niveau willen tillen. Wanneer er bijvoorbeeld een complex HR vraagstuk opgelost moet worden, nemen ze je mee in hun denkwijze en vragen ze ook hoe jij erover denkt.

Wat is de toegevoegde waarde van deze bijbaan voor je toekomst?

De ervaring die ik bij HRM101 heb opgedaan, kan ik goed gebruiken als ik in februari 2021 afstudeer aan de master Human Resource Studies en graag fulltime wil gaan werken. Doordat ik praktijkervaring opdoe en leer hoe ik met verantwoordelijkheden om moet gaan, heb ik straks een voorsprong op mijn medestudenten.