fbpx

Infographic Arbeidsmarkt | People Analytics

Gijs van Zon | HRM101 BV

Dat we in een gunstiger economisch klimaat terecht zijn gekomen, lijkt nagenoeg iedereen het over eens te zijn. Ook de arbeidsmarkt anticipeert hier op: minder mensen zonder baan en meer vacatures. Krapte op de arbeidsmarkt dus… En daar moeten we weer even aan wennen met zijn allen.

Een wijze les uit de ‘crisistijd’: zorg voor een optimale match, neem niet zomaar iemand aan omdat er zo veel werk ligt en je echt iemand nodig hebt op korte termijn. De mogelijke gevolgen (verzuim, ontslag, disfunctioneren) van een mismatch kunnen bakken met geld kosten.

Bekijk hier onze infographic over de huidige situatie op de arbeidsmarkt en de rol die People Analytics kan spelen bij het optimaal matchen van vraag naar goed personeel enerzijds en aanbod van werknemers anderzijds.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze infographic, neem gerust contact met ons op.